Generalized Fermat Prime

Moderator: LukaszST

Generalized Fermat Prime

Postprzez MarcinGorecki » 04 lut 2012, 00:35

Generalized Fermat Prime Search BETA
Supported platforms:
Windows (GPU ONLY - GeneferCUDA32_13): 32bit, 64bit
Linux (GPU ONLY - GeneferCUDA32_13): 32bit, 64bit


Pomyslnie udalo sie odpalic aplikacje na LINUXIE na GPU. ( oczywiscie Windows tak samo ) :)
Zainteresowanych zapraszam do dzialu wewnetrznego tylko dla czlonkow PNT

W zwiazku z tym ze duzo liczacych nalezy do PNT a nie maja dostepu do dzialu wewnetrznego prosimy o kontakt poprzez IRC -> server: irc.ircnet.pl port 6667... kanal publiczny #pnt oraz kanal prywatny #pnt*

_______________________________________ :pnt
Obrazek
[img]1stcav.net/signature@501915004@eu@38@1@110110001001001110110100110110110110100001@31111010000@pl@0.png[/img]
Spoiler:
Avatar użytkownika
MarcinGorecki
 
Posty: 93
Dołączył(a): 29 sty 2011, 00:00
Lokalizacja: Birmingham

Re: Generalized Fermat Prime

Postprzez Robert7NBI » 04 lut 2012, 22:19

Generalized Fermat Prime Search (CUDA) został udostępniony na standardowej platformie BOINC.

Dodatkowo w ustawieniach można definiować wielkość bloku.
http://www.primegrid.com/forum_thread.p ... true#47714
Obrazek
Robert7NBI
 
Posty: 2462
Dołączył(a): 16 lis 2011, 03:32

Re: Generalized Fermat Prime

Postprzez MarcinGorecki » 04 lut 2012, 23:51

No tak.. Jeszcze wczoraj byla niedostepna dla publiki :|
Obrazek
[img]1stcav.net/signature@501915004@eu@38@1@110110001001001110110100110110110110100001@31111010000@pl@0.png[/img]
Spoiler:
Avatar użytkownika
MarcinGorecki
 
Posty: 93
Dołączył(a): 29 sty 2011, 00:00
Lokalizacja: Birmingham

Re: Generalized Fermat Prime

Postprzez toms83 » 04 lut 2012, 23:56

Ale co po testowaliśmy to nasze. :robert
Avatar użytkownika
toms83
 
Posty: 960
Dołączył(a): 04 cze 2010, 20:45
Lokalizacja: Żnin

Re: Generalized Fermat Prime

Postprzez _MaRiO » 05 lut 2012, 09:32

Niestety nie na wszystkich Grafikach da się liczyć:
Kod: Zaznacz cały
An Nvidia GPU with double precision floating point hardware is required for this project. The following GeForce GPUs will work:


    GTX 260 and above (desktop only; mobile 2xx GPUs do not have double precision)
    GTX 4xx
    GTX 5xx

Many Tesla and Quadro GPUs also will work. They must be CC 1.3 or higher. Check Nvidia's documentation for a comprehensive list.
Obrazek
Spoiler:
Avatar użytkownika
_MaRiO
 
Posty: 940
Posty: 1
Dołączył(a): 16 cze 2010, 18:44
Lokalizacja: Gliwice


Powrót do PrimeGrid

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron