Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Ekonomia i Gospodarka, Kultura i Sztuka, Nasze dzieci, Polityka, Teorie spiskowe, Religia, WWW

Moderator: LukaszST

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez toms83 » 20 lis 2016, 00:31

Zostało 400T do schrupania. Później zostaną GFN, ale jak to jest płatne to nie wiem. :niew
Avatar użytkownika
toms83
 
Posty: 968
Dołączył(a): 04 cze 2010, 20:45
Lokalizacja: Żnin

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez 3Rni » 20 lis 2016, 17:20

"chrupie" w pośpiechu :sparta :pnt
:::::::: Mam dynamicznie przydzielane IQ ::::::::

Obrazek

Spoiler:
Avatar użytkownika
3Rni
 
Posty: 1167
Dołączył(a): 06 cze 2010, 11:33

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez 3Rni » 24 lis 2016, 13:27

no i stało się, po zakończeniu Wallis is Born Challenge hieny rozdrapały wszystkie T w PSA, :( w ostatniej chwili załapałem trochę na czarną godzinę.
:::::::: Mam dynamicznie przydzielane IQ ::::::::

Obrazek

Spoiler:
Avatar użytkownika
3Rni
 
Posty: 1167
Dołączył(a): 06 cze 2010, 11:33

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez toms83 » 01 gru 2016, 18:19

Jak tam wygląda kwestia zapotrzebowania na procek przy liczeniu projektów gpu?
CC - chyba bez proca;
MOO - tak samo;
Gpugrid - nie wiem;
PG - sieve to bez procka;
PG - gfn nie wiem;
PG - ap nie wiem;

Czy taki celeronik 2c styknie?
Avatar użytkownika
toms83
 
Posty: 968
Dołączył(a): 04 cze 2010, 20:45
Lokalizacja: Żnin

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez Peciak » 01 gru 2016, 18:46

toms83 napisał(a):Jak tam wygląda kwestia zapotrzebowania na procek przy liczeniu projektów gpu?
CC - chyba bez proca;
MOO - tak samo;
Gpugrid - nie wiem;
PG - sieve to bez procka;
PG - gfn nie wiem;
PG - ap nie wiem;

Czy taki celeronik 2c styknie?


CC z procem - wspomaga liczenie i można liczyć z procem można i bez niego (ATI na pewno NV - zapewne też)
GPUgrid - jak najbardziej z procem tylko trzeba go umieć włączyć !!! w moim przypadku daje to ponad 10% obciążenia GPU słaby proc raczej obecnie w GPUGRID będzie wąskim gardłem
AP27, GFN - proc nie jest używany (lub w znikomych ilościach), ale w GFN obciążenie duże proca spowoduje spadek load GPU
opty SESEFA do ATI AP27 proc używany impulsywnie i silnie
Obrazek
„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”
Avatar użytkownika
Peciak
 
Posty: 1239
Dołączył(a): 13 paź 2010, 18:38
Lokalizacja: Płock

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez toms83 » 01 gru 2016, 21:38

Czyli na dobrą sprawę, tylko GpuGrid by odpadł. Reszta będzie w miarę na przyzwoitym poziomie.
u mnie jest problem tego typu, że nie mam żadnej podstawki żeby gpu włożyć. Jakby event PG był w styczniu, bo spokojnie bym zaplanował, a tak ciężko mi będzie dopiąć budżet. :chwc
Avatar użytkownika
toms83
 
Posty: 968
Dołączył(a): 04 cze 2010, 20:45
Lokalizacja: Żnin

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez 3Rni » 01 gru 2016, 21:51

toms83 napisał(a):Zostało 400T do schrupania. Później zostaną GFN, ale jak to jest płatne to nie wiem. :niew


odpaliłem gfn17 testowo 1P=6470pkt, programik pokazuje 15-16P/dobe przy gtx780, gpu obciążone bardzo słabo, do tego stopnia ze taktowanie pokazuje 880 zamiast 1180 mhz

testowo odpaliłem 2 programiki gfn17: taktowanie poszło w górę na maksymalne ale obciążenie dalej słabe na granicy 70% wydajności 11P/dobę na jeden watek czyli sumarycznie trochę lepiej ale generalnie to kich
Obrazek
:::::::: Mam dynamicznie przydzielane IQ ::::::::

Obrazek

Spoiler:
Avatar użytkownika
3Rni
 
Posty: 1167
Dołączył(a): 06 cze 2010, 11:33

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez toms83 » 05 gru 2016, 18:19

Jak tam 3Rni mój dawny ssd crucial się trzyma i sprawuje? :robert
Avatar użytkownika
toms83
 
Posty: 968
Dołączył(a): 04 cze 2010, 20:45
Lokalizacja: Żnin

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez 3Rni » 05 gru 2016, 20:58

chyba tak :) nie wiem gdzie on jest ale skoro nie pamietam to znaczy że sprawuje sie bdb

a swoja droga jesli nie kupiles jescze karty a chcesz liczyc pps w prime to kupuj 780 albo 780ti :)

moja 780 wymiata Peciakowe 980ti i zbliża sie bardzo do 1080 :) ... w tej chwili mam czasy 355sek/wu z delikatnym OC :zakrecony
:::::::: Mam dynamicznie przydzielane IQ ::::::::

Obrazek

Spoiler:
Avatar użytkownika
3Rni
 
Posty: 1167
Dołączył(a): 06 cze 2010, 11:33

Re: Takie tam, czyli o wszystkim i o niczym - 2016

Postprzez toms83 » 06 gru 2016, 18:25

Taki POWER w starej architekturze? Masakra.
1060 robi chyba w jeszcze raz tyle czasu... :chwc
Avatar użytkownika
toms83
 
Posty: 968
Dołączył(a): 04 cze 2010, 20:45
Lokalizacja: Żnin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na każdy temat...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron